Det har fonden støttet
Her på siden kan du se oversigter over fondens bevillinger de seneste år.
Ministeriet offentliggør årligt en samlet rapport vedrørende Promille- og Produktionsafgiftsfondenes virksomhed.
Årsrapporterne kan tilgås på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.
Der er særlige regler for offentliggørelse af forsknings- og udviklingsprojekter, jf. bestemmelser for forskning og udvikling i aktivitetsbekendtgørelsen.
Tilskudsmodtager skal på egen hjemmeside oplyse om projektet hovedindhold og formål, samt angive, hvornår resultatet af projektet vil foreligge, og hvor på internettet de vil blive offentliggjort.
I oversigten nedenfor kan man finde links til projekter, der tilhører denne kategori.
Fondens budget med alle projektbeskrivelserne findes her.
SEGES Innovation
- Aminosyreforsyning til vækstgrise
- Virushåndtering
- Fodertiltag med effekt på bundline, klima og miljø (tidl.: Fodertiltag med klimaeffekt)
- Alternative proteinafgrøders fordøjelighed
- Reduceret emission af klimagasser og ammoniak fra griseproduktion (tidl.Klimagrisen i en kædebetragtning)
- Overvågning af soholdet
- Pattegriseoverlevelse
- Løsgående søer
- Gylleudslusning i nye eksisterende stalde (Tidl.: Hyppig gylleudslusning i nye eksisterende stalde)
- Optimering af næringsstoffer
- Fremtidens slagtegrisestald 2025
- Griseproduktion med klimaeffekt
- Dataopsamling
- Emissionstal for nye systemer med dyrevelfærd
- Klimatiltag der virker på grisens og bedriftens territoriale klimaaftryk
- Teknologier til reduktion/fjernelse af metan og lugt (Tidl.: Teknologier til reduktion af metan fra lager)
- LESS (Low Emission Slurry Storages)
- Yeast Health - GUDP
- SowEmis
Teknologisk Institut
- Sporbarhedsteknologi
- Vision til kødkontrol på slagterierne
- Den digitale fabrik
- Optimal udnyttelse af animalske sidestrøømme
- Dyrevelfærd på slagtedagen
- Validering af prædiktive modellers anvendelighed for hybridprodukter
- Vækstmodel for Bacillus cereus i varmebehandlede kødprodukter
- Miljørigtig rengøring
- Ny procesteknologi i fødevareindustrien
- Automatisk kvalitetskontrol
- Undgå vækst og toksinproduktion af Staphylococcus aureus
- Automatisk produktidentifikation
- Water fit for purpose
- Kvalitet af kød fra hangrise
- Holdbarhed af fersk kød i store forpakninger
- Krav til fødevarekvalitet – kemisk og fysisk dokumentation
- Metodiske problemstillinger indenfor mikrobiologi og sensorik
- Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgås
- Uddannelse og forskning på kødområdet
- Klassificering
Københavns Universitet
- Kontrol og forebyggelse af virusinfektioner i danske grise (tidl.: Kontrol af virusinfektioner af betydning for pattegrisedødeligheden)
- Tarm og muskel, Næringsstoffer og Tilvækst (TNT)
- Konsekvenser af tiltag til at mindske antibiotikaforbrug og -resistens med særligt fokus på udfasning af colistin og medicinsk zink i dansk griseproduktion.
- L-carnitin og omega-3 fedtsyrer til diegivende søer
- Influence of magnesium on the behavioural disorder tail biting in pigs
Aarhus Universitet
- FNIRS: prædiktion af energi-udnyttelse og kvælstoffordøjelse i stor skala hos grise
- Højere foderindtag for alle grise inden fravænning
- Far-Vel Protein: Reduceret protein i foder forbedrer søers faring og råmælksydelse og grisenes overlevelse
- GRATIS – GRønt protein til slAgTegrISe
- Ny metode til regulering af lugt fra grisestalde
Center for Frilandsdyr
- Produktionskoncept Slagtegris i Åbne stalde
- Udegående søer i nye foldkoncepter til gavn for miljøet (OUTFIT)
Innovationscenter for Økologisk Landbrug
Der er særlige regler for offentliggørelse af forsknings- og udviklingsprojekter, jf. bestemmelser for forskning og udvikling i aktivitetsbekendtgørelsen.
Tilskudsmodtager skal på egen hjemmeside oplyse om projektet hovedindhold og formål, samt angive, hvornår resultatet af projektet vil foreligge, og hvor på internettet de vil blive offentliggjort.
I oversigten nedenfor kan man finde links til projekter, der tilhører denne kategori.
Fondens budget med alle projektbeskrivelserne findes her.
SEGES Innovation
- Aminosyreforsyning til vækstgrise
- Fodertiltag med klimaeffekt
- Pattegriseoverlevelse
- Virushåndtering
- Reduceret emission af klimagasser og ammoniak fra griseproduktion (tidl.Klimagrisen i en kædebetragtning)
- Overvågning af soholdet
- Optimering af næringsstoffer
- Alternative proteinafgrøders fordøjelighed
- Fremtidens slagtegrisestald 2025
- Dataopsamling
- Klima- og miljøaftryk på grisen
- Brancheanalyser og værktøjer
- Individdata
- Løsgående søer
- Økonomiske analyser
- Online-kurser
- Bæredygtig miljøledelse
- Hyppig gylleudslusning i nye eksisterende stalde
- Fravænning af stærke sunde grise
- PigAcademy
- Teknologier til reduktion af metan fra lager
- LESS (Low Emission Slurry Storages)
- Reduktion af navlebrok og halebid
- SowEmis
- Klima og miljøaftryk baseret på grisebedriftens egne data
- Realtidsovervågning
- Kundespecifikt og skræddersyet GræsProtein-Anlæg (Tailor-Grass)
- Ablacto+
Teknologisk Institut
- Sporbarhedsteknologi
- Vision til kødkontrol på slagterierne
- Den digitale fabrik
- Optimal udnyttelse af animalske sidestrøømme
- Dyrevelfærd på slagtedagen
- Validering af prædiktive modellers anvendelighed for hybridprodukter
- Vækstmodel for Bacillus cereus i varmebehandlede kødprodukter
- Miljørigtig rengøring
- Ny procesteknologi i fødevareindustrien
- Automatisk kvalitetskontrol
- Undgå vækst og toksinproduktion af Staphylococcus aureus
- Automatisk produktidentifikation
- Water fit for purpose
- Kvalitet af kød fra hangrise
- Holdbarhed af fersk kød i store forpakninger
- Krav til fødevarekvalitet – kemisk og fysisk dokumentation
- Metodiske problemstillinger indenfor mikrobiologi og sensorik
- Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgås
- Uddannelse og forskning på kødområdet
- Klassificering
Københavns Universitet
- Kontrol af virusinfektioner af betydning for pattegrisedødeligheden
- Tarm og muskel, Næringsstoffer og Tilvækst (TNT)
- Den biologiske baggrund for variation i foderudnyttelse hos slagtegrise (BIOVAR)
- Kan nænsom håndtering af pattegrise de første to leveuger reducere forekomst af navlebuler?
- Den animalske fødevaresektors fremtid
Aarhus Universitet
- Far-Vel Protein: Reduceret protein i foder forbedrer søers faring og råmælksydelse og grisenes overlevelse
- Organisk fosfor fra knogler som erstatning for traditionel mineralsk mono-kalciumfosfat (ORGFOS)
- GRATIS – GRønt protein til slAgTegrISe
Center For Frilandsdyr
- Udegående søer i nye foldkoncepter til gavn for miljøet (medfinansiering af: Outdoor sows in novel concepts to benefit the environment, OUTFIT)
- Produktionskoncept Slagtegris i Åbne stalde
- Winter Feeding of Organic Sows. “WI-FI”
Innovationscenter for økologisk landbrug